Accessibilitat d'aquest lloc web

L'objectiu de l'Ajuntament de Barcelona és que totes les persones, amb independència de la discapacitat, a la seva edat o que accedeixin a la web des de tecnologies poc convencionals, puguin navegar per les pàgines del portal web http://www.bcn.cat, en aquest cas des de la web Síndica de Greuges de Barcelona sense trobar dificultats d'accés.

Per assolir aquest objectiu, es tenen en compte les pautes d'accessibilitat WCAG 2.0 (Web Content Accessibility Guidelines versió 2.0) establertes pel grup de treball WAI (Web Accessibilitty Initiative) que pertany al W3C (World Wide Web Consortium).

Noves funcionalitats

Algunes de les funcionalitats que s'han implementat en el lloc web de la Síndica de Greuges de Barcelona per permetre accedir a tots els continguts són:

 • Les característiques visuals del portal (tipus de lletra, color de font i fons, etc.) S'han definit mitjançant el full d'estils perquè l'usuari pugui ajustar el text a les seves preferències.
 • Les grandàries de les fonts s'han definit de tal manera que pugui ampliar o disminuir la mida de la font des de les opcions del navegador. A la següent taula pot consultar com modificar la mida de les fonts en els navegadors més utilitzats:

  Com modificar la mida del text

  Navegador Acció de menú
  Firefox Ver > Mida del text > Augmentar (Control +)
  Internet Explorer Visualitza > Mida del text > Apropar
  Internet Explorer Mobile Veure > Zoom > Més gran
  Google Chrome Veure > Apropar (Control +)
  Opera Pàgina > Escala > %
  Safari Visualització > Ampliar
 • Si un usuari accedeix la web Síndica de Greuges de Barcelona amb un navegador que no suporta full d'estils, no suposarà una dificultat, ja que s'han desenvolupat les pàgines per oferir sempre un recurs d'accés si no hi ha suport.
 • Les pàgines tenen una estructura clara tant per a l'usuari que pot veure tot el contingut, com per al que llegeix la informació amb un lector de pantalla, usuaris que desactiven el full d'estils, etc. Sota aquest objectiu, s'han definit els encapçalats de secció, les llistes i tots els elements que ajuden a la comprensió general del lloc web.

Diferents formats i noves tecnologies.

A causa del avanç de les noves tecnologies l'Ajuntament de Barcelona ofereix al ciutadà serveis, aplicacions i documents en altres formats, que de vegades requereixen d'un programa (programari) o d'un plugin per poder accedir al seu contingut. En tots els casos el suport és gratuït i d'accés lliure. Si no disposa d'aquests recursos pot accedir als següents recursos web per descarregar:

Contactar

Des de l'Ajuntament de Barcelona demanem la seva col·laboració perquè el contingut del lloc web sigui accessible per a tothom. Per tant, si troba dificultats d'accés a la informació o desitja transmetre algun suggeriment de millora, contacti amb nosaltres mitjançant l'adreça de correu de contacte: sindicadegreuges@bcn.cat